Solpaneler har blivit mer och mer populärt

Solpaneler installeras alltmer av husägare som är oroliga av stigande elkostnader. Och som vill ha ett system som både sänker sina kostnader och producerar grön energi.

Att köpa solpaneler är en solid investering, så du måste se till att du väljer rätt panel för dig. Marknaden har översvämmat med installatörer som hävdar att de är bäst. Om du inte vet vad du ska leta efter kan du bli överväldigad av all information.

Solpaneler

Solpaneler fungerar bäst när de är norrläge. Pekade direkt mot solen, i optimal vinkel och inte blockerad av träd eller skuggning. Effekten av solpaneler beror också på var du bor och vädret.

Skötsel

För att fortsätta att få maximal effektivitet ur ditt system, bör solpaneler tvättas var 6: e till 12 månader. Detta kan göras med en trädgårdsslang och tvålvatten. Eller genom att ringa professionella solpaneler som specialiserar sig vid underhåll av solpaneler.

Energioptimering

Försöker använda dina ström krävande apparater under den dag då ditt system genererar mest ström
Kör ditt hetvattensystem och poolpump om tillämpligt under begränsad tid. Och använd tidtagare för att sätta dessa att köra under mitten av dagen. Installera LED-belysning eller energibesparande glödlampor för att minimera elanvändningen på kvällen. Byt ut gamla kylskåp och strömkrävande elektronisk utrustning.

Solpanels montering
Typer av solpaneler

Monokristallina paneler är typiskt svarta och har ett rykte för högre effektivitet än multikristallina. Eller polykristallina modeller, som typiskt är mörkblå och sägs ibland ha bättre temperaturtolerans.

Bifacialpaneler har solceller på båda sidor, fram och bak. När de monteras på samma sätt som en vanlig solpanel. Står framsidan mot himlen som vanligt, och bakstycket plockar upp spridd och reflekterat solljus från taket.

Tunnfilms solceller är gjorda av ett tunt lager fotovoltaiskt material såsom amorf kisel, kadmiumtellurid. Eller koppar-indium-gallium-selenid på en basplatta av glas, metall eller annan substans. Denna teknik har utvecklas och samtidigt som den ger mer flexibla applikationer. Än vanliga solpaneler, är den hittills generellt mindre effektiv och är ovanlig som takpaneler. Den används i olika stora och små applikationer, från byggintegrerade PV-system till soldrivna räknare och trädgårdslampor.

Solpaneler av högsta kvalitet har en positiv effekttolerans. Vilket innebär att solcellerna kommer att generera något högre än 100% av produktionen som anges av celltillverkaren.

Lämna ett svar