Marsvin ett trevligt och lättskött harmoniskt husdjur

Marsvin, även känd som cavies, är vänliga och nyfikna husdjur. De behöver dock engagemang och regelbunden uppmärksamhet för att de ska vara hälsosamma och pigga. Läs vidare för att ta reda på hur du sköter ditt marsvin.

Marsvin lever upp till nio år, även om de är genomsnittliga någonstans mellan fem och sju år. Den kommer att växa till en vikt av ca 1,2 kg. Eller kanske lite mindre om du har en hona, och kanske 25 till 30 cm lång.

Marsvin tre

Introduktion till marsvinraser

Visste du att det finns en hårlös variant av marsvin? Det handlar faktiskt om ett dussin olika raser av marsvin, som alla kan kategoriseras av håret eller brist på det. Ta reda på vad en texel, coronet, baldwin och teddy är.

Marsvinvård

Marsvinets klor måste också trimmas var fjärde till sex veckor. Faktum är att vissa experter rekommenderar att skära bara lite varje vecka. Om du inte trimmar klorna, kommer de att utveckla en retrokrull. Som gräver smärtsamt i sina dynor och kan orsaka vridning av benen i tassen.

Och om du vill kan du bada dem ibland i grunt vatten med ett lite djurschampo. Bra marsvinsvård omfattar att lära sig några vanliga misstag som görs av välmenande ägare. De går till exempel inte bra med jättehjul och träningsbollar.Dessa leksaker kan orsaka skada.

Marsvinsfoder

Vitamin C är den viktigaste ingrediensen i en marsvins diet. Som vi människor kan marsvin inte göra sin egen C-vitamin. För att möta deras dagliga behov, därför måste vi ge det till dem. Marsvins säkra C-vitaminer och speciell marsvinsmat som är förstärkt med C-vitamin. Kan ges till ditt marsvin för att möta deras behov. Dricksvattnet du tillhandahåller dagligen ska vara friskt och klart utan tillsatser. Många marsvin hatar smaken av de vitaminer som tillsätts i vatten. Så de kommer att undvika vattnet och kan bli uttorkade.

Marsvin fem

Burar för marsvin

Marsvin behöver mycket mer utrymme att springa runt än de flesta ger dem. Stora burar kan köpas online eller i en husdjursaffär. Eller ett anpassat hölje som med lite fantasi och fingerfärdighet. Som kan skapas för att ge ditt marsvin gott om utrymme att springa säkert runt. Din marsvinsbur bör vara minst en meter med 0,7 meter och 0,7 meter hög. Om du har två marsvin behöver de dubbla det här utrymmet. De behöver också sina egna, separata sovplatser, som måste täckas.

Lämna ett svar